Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Contact

Sähköposti: defactostables@gmail.com

Mainoskirja - Kisakutsut ilman tarinaluokkia

Lyhyet mainokset ja tervehdykset saa laittaa tähän, samoin tapahtuma/leiri/valmennuskutsut!

 [ Kirjoita ]

Nimi: Rita
Kotisivut: http://www.imperium.suntuubi.com/

16.10.2018 12:39
Avajaiskilpailut 20.10.2018

Tervetuloa uunituoreen kisatalli Imperiumin avajaiskilpailuihin! Kilpailuissa ratsastetaan esteratsastusta 60cm - 140cm sekä kouluratsastusta He B - Inter I. Jokainen ratsukko on lämpimästi tervetullut osallistumaan!

-Rita

Nimi: Ylva
Kotisivut: http://championrelief.virtuaalitalli.fi/?cat=89

06.07.2018 15:57
Tervetuloa rentoihin kesäkilpailuihin 31.7.2018!
Mukana este-, että koululuokat 40-160cm & He C - Va A

Nimi: Maria Berg
Kotisivut: http://nelikavio.suntuubi.com

30.05.2018 18:54
Moikka, onnistuisiko linkinvaihto ? :)

-Maria

Nimi: Humutin & Sylvia
Kotisivut: http://auranlampi.weebly.com/

22.05.2018 14:33
Hei,

olette päässeet Auranlammen asiakkaiksi (De Facto & Storycroft), linkitättehän meidät molemmille sivuille viikon kuluessa. :)

>> Humutin & Sylvia

Vastaus:

Mahtavaa, kiitos!
- Mercy

Nimi: Aubrey Caldwell
Kotisivut: http://everfair.virtuaalitalli.fi/

18.05.2018 13:41
Heissan! Kävit kyselemässä Everfairissa, josko rupeaisimme teidän ystävyystalliksi - tämä sopii oikein hyvin! Linkkailin teidät jo. :)

Vastaus:

Mahtavaa, linkkasin teidät tuonne alas :)
- Mercy

Nimi: Meuritan
Kotisivut: http://kultajouhentalli.suntuubi.com/?cat=11

10.10.2017 17:37
Nemetona lähtee teille :D sivuja ja VRL-tunnusta Kultajouheen kahden viikon kuluessa.

Meuritan

Nimi: Cherry
Kotisivut: http://cherlia.suntuubi.com/

01.07.2017 10:56
Eläinlääkärikäynti 1.7.2017

Hei Mercy! Tulin katsomaan jälleen Rommin selkää sekä samalla käynnillä Asrielin takajalkaa.

Storyteller's Romulus
Rommi oli jälleen onnistunut loukkaamaan muutenkin melko heikon selkänsä ulkoillessaan. Siltä selkeästi pitäisi kieltää koko touhu, kun se ei kerran osaa pitää nikamiaan oikeilla kohdillaan. Orin hoitaminen oli kuitenkin tällä kerralla todella helppoa, syytä selän kipuiluun kun ei kaukaa tarvinnut etsiä. Alkuun hoidettava itsekin osasi ottaa rauhallisesti, mutta kun vielä entistä pahemmin subluksoitunut nikama oli saatu palautettua paikoilleen, alkoi herra hyvin nopeasti palata omaksi säheltäväksi itsekseen. Siitä olisi sokeakin nähnyt, kuinka sen kivut vähenivät heti puolella akuutin tilan laukaisemisen jälkeen. En halua pelotella, mutta koska kyseessä on kuitenkin jo vanhemman puoleinen poni jonka 5. rintanikama on subluksoitunut nyt jo pariin otteeseen, nyt vielä aiempaa kertaa pahemmin, en voi luvata sille enää kovin montaa vuotta lisää kivuttomana ja käyttökelpoisena. Eletään kuitenkin hetkessä ja nyt oria voi taas hetken saikuttamisen jälkeen alkaa palauttelemaan töihin.

Asriel
Asriel oli nuoresta iästään huolimatta yllättävän fiksu tutkittava. Ultraäänilaitteen nähdessään se toki pörisi järkyttyneenä ja muutenkin tykkäsi tulla todella iholle, mutta mitään ilkeää ei suurikokoinen poniori kuitenkaan tehnyt. Se oli loukannut itsensä trailerissa matkalla nykyiselle kotitallilleen, ja nyt sen takajalassa oli melko samanlaisena pysynyt lämmin turvotus kintereen yläpuolella. Jänteisiin ei tällä kertaa tarvinnut kajota ongelman ollessa niiden ulottumattomissa. Sen sijaan siinä kohdassa jalkaa on erinäisiä lihaksia, sekä koipiluu, joka kiinnittyy kinnernivelellä sääriluuhun. Varsinaisesti kinnerniveleen saakka ei turvotus ylettynyt, vaan se sijaitsi vielä ylempänä. Niinpä päädyin ultraamaan turvotuksen alueen selvittääkseni, onko lihaskudokseen tulllut merkittäviä vaurioita, jotka selittäisivät jalan turvotuksen. Tunnustellessa jalka ei ollut kipeä, enkä epäillyt luun murtumista hevosen varatessa painoa reilusti jalalle. Lihaksesta tosiaan löytyikin kudosvaurioita, joista saattaa jäädä Asrielille ihan elinikäinenkin kauneusvirhe. Sen ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa orin käyttöön ja kunhan se tuosta paranee, pitäisi lämmönkin laskea kuten myös turvotuksen hieman. Turvotus johtuu paakkuuntuneesta ihon alle jääneestä verestä, ja sen pitäisi lähteä liikkeelle lähipäivinä.

Rommin hoito 70v€
Asrielin ultra 80v€
Matkakulut 30v€

Lasku 180v€
Eräpäivä 8.7.2017

Cherry
Klnikka Cherlia

Vastaus:

Kiitos kaunis, ehkä hetki selvitään taas ilman treffejä! Maksettu Jupiterin kautta.
- Mercy

Nimi: Cherry
Kotisivut: http://cherlia.suntuubi.com/

29.06.2017 09:11
Eläinlääkärikäynti 29.6.2017

Hei! Tulin tekemään perustarkastukset pyytämillesi hevosille, sekä tutkimaan Butterflyn vasemman takajalan.

D'Artagnan DF
Ant käyttäytyi nuoresta iästään huolimatta yllättävän fiksusti koko perustarkastuksen ajan. Tottahan toki se hieman kokeili venyttää rajojaan, mutta se uskoi heti ensimmäisestä komennuksesta ja seisoi sitten hienosti aloillaan koko loppuajan. Ori oli yleisvaikutelmaltaan hyvässä kunnossa, sopivan pyöreä ja oikein kiiltäväkarvainen. Ponilla oli kuivat ja viileät jalat, joissa ei ollut kolhuja tai niiden aiheuttamia luuliikoja. Myös Antin hampaat olivat säännöllisesti hoidetut, eikä niistä löytynyt syytä raspaukselle. Päässään orilla ei ollut myöskään haavoja, sen sieraimet eivät vuotaneet tai silmät rähmineet. Antin sisäelinäänet kuulostivat normaaleilta ja suolistoäänetkin kuuluivat molemmin puolin. Mitatessa ponin kaikki arvot olivat ok. Kaikin puolin todella hienossa kunnossa oleva lupaava nuori ponipoika!

DF London Calling
Loki käyttäytyi hienosti koko tutkimuksen ajan, vaikka siltä löytyikin hieman poikamaista pilkettä silmistään. Suurimpana tempauksenaan se onnistui saamaan sakset kaivettua taskustani, ja sitten tulikin kiire kaivaa työvälineet pois ponin suusta ennen kuin se ehti teloa itseään. Tulipahan taas muistutettua, että näiden vilivilpereiden kanssa pitää aina olla silmät auki... Ori oli kaikin puolin hyvässä kunnossa, pirteä ja hyvin pidetty. Sen karva kiilsi ja se oli sopivan hoikassa kunnossa. Lokin jalat olivat kuivat ja viileät, kaviot myös säännöllisesti hoidetut. Päässään ponilla ei ollut haavoja tai muutakaan sanottavaa ja myös hampaat olivat hyvässä kunnossa. Lokin sydän, keuhkot ja suolisto kuulostivat normaaleilta, ja mitatessa sen kaikki arvot olivat ok.

Butterfly
Bonnien vasen takajalka oli turvotellut jo jonkin aikaa, ja lisäksi ponin liike oli ympyrän kaarella epäpuhdasta. Vilkaistuani nopeasti muita jalkoja ja todettuani niiden olevan ok, oli aika siirtyä tämän epäillyn ongelmajalan puoleen. Jalka oli kuin olikin hieman turvoksissa, erityisesti hankositeen haaran kohdalta. Siihen oli kertynyt nestettä ja kyseinen tietty kohta oli myös muuta jalkaa lämpimämpi. Tunnustellessa ojentaja- ja koukistajajänteet tuntuivat olevan ok, mutta hankositeestä en voinut olla varma. Ultraäänikuvassa selvisi 8% hankositeen repeämä, jonka paranemisennuste on kuitenkin varsin hyvä. Se on todennäköisesti syntynyt nopeasti traumaperäisenä, eli siihen on kohdistunut hetkellinen kova isku esimerkiksi tarhassa. Syntymisen syynä voi olla kuitenkin myös kouluratsastuksen tuottama rasitus takaosalle. Niin tai näin, hoito jatkossa menee seuraavasti: nyt akuutissa vaiheessa jalkaa kylmätään useita kertoja päivässä 20min ja Bonnie joutuu olemaan joitain päiviä karsinalevossa. Sitä pitää kuitenkin kävelyttää ensin lyhyempiä ja sitten pidempiä pätkiä, josta asteittainen paluu rankempaan liikutukseen. Nyt alkuun tamma saa myös tulehduskipulääkekuurin. Tarvittaessa jalka voidaan kuvata uudelleen, jolloin paranemista päästään seuraamaan paremmin. Toipuminen vie aikaa, joten nyt voisi olla hyvä hetki astuttaa tamma!

Perustarkastus 2x 160v€
Bonnien jalka 130v€
Tulehduskipulääke 50v€
Matkakulut 30v€

Lasku 370v€
Eräpäivä 6.7.2017

Cherry
Klinikka Cherlia

Vastaus:

Kiitos kaunis! Maksettu Jupiterin kautta.
- Mercy

Nimi: Cherry
Kotisivut: http://cherlia.suntuubi.com/

25.06.2017 22:55
Hei ja lämpimästi tervetuloa jälleen Cherlian asiakkaaksi!
Linkitäthän klinikan näkyville ennen ensimmäisten hoitojen tilaamista :)

Vastaus:

Kiitos, mahtavaa!
- Mercy

Nimi: Cherry
Kotisivut: http://cherlia.suntuubi.com/

09.03.2017 08:20
Eläinlääkärikäynti 9.3.2017

Hei! Nyt ovat verikokeen tulokset tulleet, ja ne olivat jokseenkin yllättävät. ASAT-arvo oli täysin viitearvoissa eivätkä leukkaritkaan olleet koholla. Melko varmasti pystyttiin siis rajaamaan kehon tulehdustila pois laskuista, ja hetken aikaa olimme vielä enemmän ymmällämme. Tarkemmin katsottuna hemoglobiini arvo oli hyvin korkea, joka luonnollisesti voisi selittää anemian. Anemia tekee hevosesta juurikin nuutuneen. Tilannetta tämän osalta lähdettiin korjaamaan vähentämällä rautaa ruokinnasta reippaasti, sillä tällä hetkellä hevosella on kehossaan niin sanottu rautamyrkytys.

Sekään ei vielä itsessään selitä laihtumista, mutta suljettuamme pois monia mahdollisia syitä, jäi jäljelle mahdollinen hiekan syöminen ja sen mahdollisesti aiheuttamat ongelmat ruuansulatuksessa. Hevosesta otettiin hiekkakuvat, ja jo pelkästään mahalaukusta löytyi melko suuri hiekkakertymä. Sitä lähdetään hoitamaan varovasti psylliumilla liuottamalla, sekä tarhatessa ehdottomasti hiekkakoppa aina päähän!

Cherry
Klinikka Cherlia

Vastaus:

Hienoa, että syy selvisi! Maksettu.
- Kiara

Nimi: Cherry
Kotisivut: http://cherlia.suntuubi.com/

08.03.2017 15:28
Eläinlääkärikäynti 8.3.2017

Hei! Tulin katsomaan Burnia.

Burn käyttäytyi hieman hermostuneesti tullessani katsomaan sitä. Orilla oli kylkiluut selkeästi näkyvillä, vaikka omistaja kertoi hevosen syövän käytännössä koko päivän. Sille oli myös asianmukaisesti lisätty väkirehuihin paljon energiaa sisältäviä valmisteita, mutta siitä huolimatta ei hevonen ollut alkanut keräämään lihaa luidensa päälle. Ulospäin ei hevosesta löytynyt mitään selkeää syytä tällaiselle laihtumiselle, joskin ori alkaa olla jo iäkäs. Varmuuden vuoksi tarkistin suun, mutta sieltä ei syytä laihtumiselle löytynyt, kuten ruokahalusta olin päätellytkin. Burnistä otettiin verinäyte, josta seuraavaksi lähdetään etsimään syytä laihtumiselle. Varmuuden vuoksi ori myöskin madotettiin uudelleen.

Paikan päälle saavuttuani ultrasin myös turvottelevan vasemman takajalan. Hankositeessä ei kuitenkaan näkynyt muutosta verrattuna vanhaan tilanteeseen. Säären yläosaan oli kuitenkin kerääntynyt nestettä, jota epäilen vahvasti ihan alkavaksi imusolmuketulehduksesi. Sille kävelyttäminen tekisi oikein hyvää. Verikokeen tulokset tulevat huomiseen mennessä, jatketaan silloin tutkimista tulosten mukaan. Eniten meitä kiinnostaa tällä kertaa tulehdusarvot. Nähdään siis pian!

Jalan ultra 90v€
Verinäyte 40v€
Tutkimus 80v€
Matkakorvaus 30v€

Lasku 240v€
Eräpäivä 15.3.2017

Cherry
Klinikka Cherlia

Vastaus:

Kiitos, maksettu!
- Kiara

Nimi: Cherry
Kotisivut: http://cherlia.suntuubi.com/

06.03.2017 12:26
Hei ja oikein lämpimästi tervetuloa talliesi kanssa klinikan asiakkaaksi :) Tuttuun tapaan linkitäthän Cherlian näkyville ennen ensimmäisten hoitojen tilaamista!

Vastaus:

Hienoa, hoidettu!
- Kiara

Nimi: Olivia
Kotisivut: http://www.sudenkuoppa.webs.com/

20.01.2017 20:45
Heippa! Kävin katsomassa Gemmaa.

Ikenet sillä olivat terveen väriset ja hampaat kunnossa. Silmät olivat kirkkaat ja terveet. Hengitysäänet hieman raskaat, mutta sydänäänet hyvät. Juoksutin kevyesti Gemmaa ravissa ja se hengästyi odotettua nopeammin. Otin tammalta verikokeet ja pikaisen laskelman mukaan tammalla on ainakin raudanpuute. Vaikka hevoselle on lisätty rautaa ja vitamiineja rehuihin, se ei ole syystä tai toisesta imeytynyt kunnolla. Mittasin myös hemoglobiinin ja tämäkin oli alhainen. Elimistön hapensaanti on vaikeutunut tästä syystä ja se aiheuttaa hevoselle myös haluttomuutta ja väsyneisyyttä.

Ensihätään annoin Gemmalle nyt C-vitamiiniruiskeen, jonka pitäisi siis auttaa raudan imeytymisessä. Pitäkää hevonen edelleen vähemmällä käytöllä. Toivotaan tämän auttavan myös hevosen stressitilaan, mikä sillä todennäköisesti myös on. Mikäli tilanne on sama vielä viikon päästä, tulkaa uudelleen. Pitäkää hevosta silmällä ja tuokaa jo aiemmin klinikalle jos huomaatte hevosen terveydentilan laskeneen edelleen.

Hinnaksi tuli 250v€.
Tervetuloa uudelleen!

Terv. Olivia,
Kivisalon eläinlääkäripalvelut

Vastaus:

Kiitos, seurailen.
- Kiara

Nimi: Thora Vinter
Kotisivut: http://niflheim.w2.fi/?cat=124

14.01.2017 16:23
MyyttiCupin ensimmäisen osakilpailun tulokset ovat nyt julki. Tästä lähtien voit kerätä lisäpisteitä lähettämällä tuotoksia tallimme päivyriin.

- T. V.

Vastaus:

Kiitos ilmoituksesta!
- Kiara

Nimi: Olivia
Kotisivut: http://www.freewebs.com/sudenkuoppa

06.01.2017 15:17
Heippa ja oikein hyvää uutta vuotta 2017! Kivisalo kuuluttelee näin vuoden alkuun taas asiakkaitaan ja poistaa epäaktiivisia paikkoja aktiivisten tilalle. Tulethan siis visiitille ja ilmoittelemaan vieläkö haluatte jatkaa asiakkaana. Ilmoitathan viimeistään 16.1. muutoin asiakkuutenne irtisanotaan automaattisesti. :-)

Terkuin, Olivia,
Kivisalon eläinlääkäripalvelut

Vastaus:

Hyvää uutta vuotta! Kuitattu.
- Kiara

Nimi: Olivia
Kotisivut: http://www.sudenkuoppa.webs.com/

13.11.2016 17:26
Heippa! Kävin katsomassa Ellan jalkaa paikanpäällä. Tunnustelin jalkaa ja se oli hieman lämmin, turvotusta oli hieman, mutta mitään kovin vakavaa ei todennäköisesti ole käynyt. Tamma varoi jalkaa jokseenkin liikkeessä. Jalka kuvattiin, eikä näkynyt minkäänlaisia poikkeamia. Se on todennäköisesti venähtänyt kuitenkin aika reippaasti ja aiheuttaa nyt lämpöä ja turvotusta.

Pitäkää Ellaa pari viikkoa hyvin kevyellä käytöllä eli lähinnä rauhallista liikuntaa ja kylmätkää jalkaa pari kertaa päivässä. Mikäli jalka ei ala viikon jälkeen näyttämään parempia merkkejä, varatkaa uusi aika.

Hinnaksi tuli 240v€, tervetuloa uudelleen!

Terv. Olivia,
Kivisalon eläinlääkäripalvelut

Vastaus:

Kiitos paljon!
- Kiara

Nimi: Olivia
Kotisivut: http://www.sudenkuoppa.webs.com

02.11.2016 16:15
Hei! Teidät on hyväksytty klinikkamme asiakkaaksi. Linkitäthän meidät viikon sisällä! :-)

Terv. Olivia,
Kivisalon eläinlääkäripalvelut

Vastaus:

Kiitos, linkitän!
- Josie

Nimi: Eerika
Kotisivut: http://vrtloller.weebly.com/

29.10.2016 21:35
Olitte siis kiinnostunut ostamaan kasvattinne takaisin? Jos näin on voin vrl:ssä siirtää Xenyan teille omistukseen.

Vastaus:

Kyllä! Siirrän Xenyan huomenna.
- Kiara

Virtuaalihevonen - a sim-game horse

Virtuaalitalli - a sim-game stable

Ulkoasu ja CSS Mercy VRL-14264

Tausta Vintage Backgrounds

Fontit Google Fonts

Ylägrafikan kuva Pixabay CC0
 

 

☮ Sim Elite Cup

Everfair Acres

☮ Ardeal 

☮ Vindhani 

Auralammen Hevosklinikka

©2019 De Facto Eventing - suntuubi.com